گزارش مراسم روز آزمایشگاهیان 1395 – 1395/02/18
روز آزمایشگاهیان گرامی باد – سی ام فروردین ماه 1395
مراسم بزرگداشت روز آزمایشگاهیان بیست و نهم فروردین با حضور دکتر زالی رئیس کل سازمان نظام پزشکی و جمع کثیری از جامعه آزمایشگاهیان کشور در سالن عقیق بیمارستان امام خمینی (ره) برگزار شد.
در ابتدا دکتر صاحب الزمانی نماینده جامعه آزمایشگاهیان در شورایعالی نظام پزشکی روز آزمایشگاهیان و سالروز ولادت حکیم جرجانی را تبریک گفت و بیان داشت: جامعه آزمایشگاهی سالیان متمادی در خدمت نظام سلامت بوده و در جهت تشخیص و کنترل بیماری ها شبانه روز تلاش کرده است ولی متاسفانه در سال های گذشته مورد بی مهری قرار گرفته است. حدود 5 سال است که به دنبال ارتقاء بهره وری و صعوبت کاری همکاران کاردان، کارشناس، مسئولین فنی و مدیران آزمایشگاه ها هستیم. حتی برای واقعی نمودن تعرفه ها تلاش های بسیاری صورت گرفته است. مسئولین عالی مقام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دنبال رفع این مشکلات نیستند. هیچ گونه برنامه ریزی و ساماندهی در وزارتخانه برای آزمایشگاه های تشخیص طبی کشور وجود ندارد. معتقدم باید کارگروه بزرگی از همکاران انجمن های آزمایشگاهی برای انجام فعالیت های کارشناسی تشکیل گردد.
اگر امسال تعرفه جامعه آزمایشگاهی واقعی نشود آن ها سکوت نمی کنند زیرا قصد ارائه خدمت به هموطنان خود را دارند و در این زمینه 8 ماه به طور مداوم تلاش نموده اند.
دکتر صاحب الزمانی در پایان سخنان خود از تمامی اساتید، پیشکسوتان، مدیران و مسئولین فنی آزمایشگاه ها، کارشناسان و کاردانان تشکر و قدردانی نمود و از درگاه احدیت اراده قوی را در جهت اخذ مطالبات به حقه این جامعه خدوم خواستار شد.
سپس دکتر زالی رئیس کل سازمان نظام پزشکی به مکدر بودن خاطر جامعه آزمایشگاهی کشور اشاره نمود و عنوان داشت: تراکم مطالبات این جامعه در سال های اخیر به گونه ای شده است که به شکلی مایوس به آینده آزمایشگاه های کشور نگاه می شود. اکنون اداره آزمایشگاه ها با بحران جدی روبرو است. البته این اشکال برای تمامی موسسات پاراکلینیک در حوزه سلامت وجود دارد. در نخستین سال اجرای هدفمند کردن یارانه ها با بررسی سازمان نظام پزشکی، آزمایشگاه ها به عنوان دومین موسسه اقتصادی حوزه سلامت، دچار آسیب فراوانی شده اند. بنابراین در چنین شرایطی اداره آزمایشگاه ها غیر ممکن است. آزمایشگاه های کشور در حوزه سلامت پیشتاز کیفیت بوده اند. آن ها نمی توانند کم فروشی کنند بلکه باید در بحرانی ترین شرایط کیفیت خود را حفظ نمایند.
تلاش نموده ایم K پاراکلینیک به طور اعم باK خدمات سرپایی یکسان شود و همگون سازی صورت گیرد. نمی توان بدون توجه به واقعیت های اقتصادی با سرکوب تعرفه فعالیت ها را پیش برد. امسال ابهام عمیقی در ارتباط با K پاراکلینیک وجود دارد. خوشبختانه همکاران وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حوزه همگون سازی این مهم با سازمان نظام پزشکی همراه هستند.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی تعطیلی هر موسسه آزمایشگاهی را منجر به حذف خدمتی از کشور بیان کرد و گفت: می توان با سرکوب تعرفه ها و با عدم تحقق مطالبات آزمایشگاه ها مسیر چندین سال اخیر را طی نمود که نتیجه آن کاهش کیفیت خدمات، تعطیلی آزمایشگاه ها، حذف یک خدمت از کشور، کاهش دسترسی و … است.
ایشان اضافه نمود: جامعه آزمایشگاهی کشور با ندای وحدت، همگرایی و همدلی باید به طور منطقی در فضایی که همواره شهره بوده اند برای پیگیری مطالبات خود گام بردارند. امسال اگر K پاراکلینیک عددی غیر منطقی باشد مورد اعتراض ما است. امیدوارم که با سخت کوشی، همکاری جامعه آزمایشگاهی و همگامی و همراهی مسئولین کشور تبسم ناشی از رضایت خاطر، مجددا بر لبان خسته آزمایشگاهیان کشور بنشیند.
دکتر جهانگیری رئیس دبیرخانه شورایعالی بیمه سی ام فروردین ماه مصادف با روز آزمایشگاهیان را به جامعه آزمایشگاهی تبریک گفت و اظهار داشت: در این روز مهم همکارانی که در راه تشخیص و مداوای بیماران به صورت عمده و جزیی در تمامی نقاط کشور نقش ارزنده ای را ایفا می کنند دور هم جمع شده و مسائل و مشکلات خود را بازگو می کنند.
امسال در خصوص ارزش نسبی خدمات اقدامات خوبی توسط کارگروه تعیین شده انجمن های آزمایشگاهی صورت گرفت که به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارجاع و به دبیرخانه شورایعالی بیمه ارسال شد. در شورایعالی بیمه کارگروهی به دستور وزیر رفاه و وزیر بهداشت و حمایت های رئیس کل سازمان نظام پزشکی شکل گرفت و محورهای مورد نظر به صورت مبسوط مورد بررسی قرار گرفتند. اصلاحاتی را براساس نظریات انجمن ها، سازمان های بیمه گر و وزارت بهداشت در کتاب موجود در نظر گرفته ایم تا فقط تعادل بین کدها را انجام دهیم ولی کارگروه متعهد شده است که از اردیبهشت ماه براساس قیمت تمام شده و تعاریف و متدولوژی که در کتاب های مرجع وجود دارد و توسط وزارت بهداشت نیز تهیه شده است اقدامات را طی مدت 3 الی 4 ماه جمع بندی نموده و بسته را به صورت کامل ارائه دهد.
اگر قصد داشتیم امسال تمامی فعالیت ها را در کتاب فعلی یعنی ویرایش سال 1395 به سرانجام رسانیم خدمات جامعه آزمایشگاهی مورد غفلت قرار می گرفت.
دکتر جهانگیری در تدوین مباحث ضمن در نظر گرفتن جزء فنی و حرفه ای سه جزء مهم دیگر را مطرح و اذعان داشت: باید به مباحث مسئولیتی، خدماتی و ضریب جغرافیایی با هوشمندی کامل توجه شود.
معتقدم تمامی جوامع پزشکی باید از یکدیگر حمایت نمایند تا بتوانند به جایگاه مطلوب دست یابند.
در پایان این مراسم از منتخبین انجمن های آزمایشگاهی تقدیر به عمل آمد.
اساتید و همکاران منتخب انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران:
– آقای دکتر علی اکبر جمشیدی
– آقای دکتر سید حسین شمس
اساتید و همکاران منتخب انجمن متخصصین علوم آزمایشگاهی بالینی ایران:
– آقای دکتر علی جلالی فراهانی
– آقای دکتر محسن خشایار
اساتید و همکاران منتخب انجمن آسیب شناسی ایران:
– آقای دکتر شهریار دبیری
– خانم دکتر میترا مهرآزما
اساتید و همکاران منتخب انجمن ژنتیک پزشکی ایران:
– آقای دکتر سیروس زینلی
– آقای دکتر محمد تقی اکبری
اساتید و همکاران منتخب جامعه آزمایشگاهیان بالینی کشور:
– آقای علی عبائیان
– آقای مجتبی حیدری
– آقای محمد زاهد مولانایی
– آقای علیرضا مومنی