کنگره بین المللی علوم آزمایشگاهی از نگاه رسانه ها

 

خبرگزاری نسیم

دبیر انجمن علمی متخصصین علوم آزمایشگاهی بالینی کشور:

وسعت خدمات آزمایشگاهی در بخش خصوصی بیشتر است/ تجمیع آزمایشگاه‌ها به نفع مردم و جامعه آزمایشگاهی کشور

 

دبیر انجمن علمی متخصصین علوم آزمایشگاهی بالینی کشور با اشاره به اینکه تجمیع آزمایشگاه‌های کشور به نفع مردم و جامعه آزمایشگاهی است، گفت: وسعت آزمایشگاه‌های خصوصی در بخش خصوصی بیشتر است.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان ، محمدجواد غروی در نشست خبری پنجمین کنگره ملی و اولین کنگره بین المللی فناوری های نوین آزمایشگاهی اظهار داشت: در ارتباط با تجمیع آزمایشگاه های کشور دو سال پیش در وزارت بهداشت مباحثی مطرح شد و معاون درمان وقت بر این مسئله پافشاری کرد، ولی از آنجایی که در کشور ما بستر این موضوع فراهم نبود، استقبال از آن به عمل نیامد.

وی بابیان اینکه زمانی تجمیع آزمایشگاه ها امکانپذیر است که زیرساخت های لازم فراهم شود، گفت: دو سال گذشته که این موضوع محقق نشد، معاون درمان وقت گفت که خودم در مراکز دانشگاهی دولتی این موضوع را انجام داده و حتی می توانیم سوله هایی را بدین منظور اختصاص دهیم که البته این مسئله به جز در استان البرز و گیلان در حد حرف باقی ماند.

دبیر انجمن علمی متخصصین علوم آزمایشگاهی بالینی کشور ادامه داد: در استان البرز نیز طی قرارداد با یک شرکتی این مسئله در دستور کار صورت گرفت ولی به جهت اعتراضات و اشکالات اساسی در قرارداد این مسئله ادامه نیافت؛ چراکه قول و قرارها در این قرارداد بسیار بالاتر از واقعیت بود و بسیاری از نمونه ها نیز غیرقابل حمل است.

غروی بابیان اینکه این مرکز اکنون در البرز به صورت محدود در حال انجام فعالیت است، افزود: برای تحقق این مسئله باید از علمای علم آزمایشگاهی بهره مند شد. همچنین باید توجه داشت که تجمیع آزمایشگاه ها به ضرر مردم و جامعه آزمایشگاهیان نیست؛ چراکه هرچه امکانات را بیشتر در کنار هم قرار دهیم، شاهد ایجاد گورستان تجهیزات نخواهیم بود.

وی گفت: هرچه که آزمایشگاه ها بزرگ تر و به هم نزدیک تر باشند به نفع مردم است و ما تعارضی در این مسئله نمی بینیم.

دبیر علمی پنجمین کنگره ملی فناوری های نوین آزمایشگاهی در پاسخ به این سؤال که وضعیت ارائه خدمات در آزمایشگاه های دولتی و خصوصی از لحاظ استانداردها چگونه است، گفت: همچون سایر بخش ها، خدمات بخش خصوصی گاهی بیشتر مورد توجه مردم است که باید توجه داشت در حال حاضر وسعت خدمات در بخش خصوصی بیشتر از بخش دولتی بوده است.

وی افزود: آزمایشگاه های تأمین اجتماعی، آزمایشگاه های شبکه بهداشت و آزمایشگاه های مرکزی شهرها و مراکز دانشگاهی، وسعت خدمات آنها کمتر از آزمایشگاه های درجه یک خصوصی بوده و تجهیزات مراکز خصوصی در تست های اختصاصی نسبت به دولتی بیشتر است.

غروی گفت: سطح توقع متناسب با امکانات است که این مسئله در بخش خصوصی کامل می شود.

دبیر انجمن علمی متخصصین علوم آزمایشگاهی بالینی کشور خاطرنشان کرد: پنجمین کنگره ملی و اولین کنگره بین المللی فناوری های نوین آزمایشگاهی 3 تا 5 آبان ماه در سال همایش های بین المللی رازی به همت انجمن متخصصین علوم آزمایشگاهی بالینی ایران و انجمن شرکت های تأمین کننده تجهیزات آزمایشگاهی برگزار می شود.

 

خبرگزاری مهر

دبیر انجمن علمی متخصصین علوم آزمایشگاهی بالینی؛

آزمایشگاه های ایران به گورستان دستگاه ها تبدیل شده است

 

شناسهٔ خبر: 4121397یکشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۶ – ۱۳:۰۴

سلامت > بهداشت

دبیر انجمن علمی متخصصین علوم آزمایشگاهی گفت: تجمیع آزمایشگاه ها به هیچ وجه به ضرر متخصصین و مردم نبوده و معتقدیم هرچقدر آزمایشگاه های ما بزرگتر شود به نفع مردم است.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمدجواد غروی در نشست خبری پنجمین کنگره ملی و اولین کنگره بین‌المللی فناوری های نوین آزمایشگاهی، افزود: بحث تجمیع آزمایشگاه ها که به صورت شبکه آزمایشگاهی بود از دو سال پیش مطرح شد که مورد استقبال آزمایشگاه ها قرار نگرفت. تجمیع یک زیرساخت هایی دارد که می بایست فراهم شود. دو سال پیش معاون درمان وقت گفت که تعدادی سوله در سطح کشور راه اندازی می کنیم که آزمایشگاه ها در آن دایر شوند.

وی ادامه داد: در استان البرز یک شرکت ترکیه ای شروع به فعالیت کرد که اساساً قرارداد آن نیز دچار مشکل بود. این شرکت ها نتوانستند آن تجهیزاتی را که در قرارداد ذکر کردند به ایران بیاورند و در حال حاضر در یکی از بیمارستان  های استان البرز در حال فعالیت هستند که متأسفانه هیچ کدام از متخصصین علوم آزمایشگاهی را بکار نگرفتند.

دبیر انجمن علمی متخصصین علوم آزمایشگاهی بالینی اظهار داشت: تجمیع آزمایشگاه ها به هیچ وجه به ضرر متخصصین علوم آزمایشگاهی و مردم نبوده است. ما معتقدیم هرچقدر آزمایشگاه های ما بزرگتر شود به نفع مردم است و تضاد منافعی در آن وجود ندارد.

غروی تصریح کرد: وسعت خدماتی که در بخش خصوصی ارائه می شود از بخش دولتی بیشتر است. مثلا آزمایشگاه های تأمین اجتماعی خدمات پایه ای را ارائه می دهند و آزمایشگاه های مراکز شهرها و مراکز دانشگاهی به مراتب از نظر کیفیت و از نظر تنوع آزمایش ها، آزمایش های بیشتری را انجام می دهند بعد از آن آزمایشگاه های خصوصی هستند که در سطح بالاتری کار خود را ارائه می دهند.

وی افزود: هر آزمایشگاهی کار خود را به خوبی انجام می دهد اما سطح توقع مردم نیز می بایست در سطح دستگاه ها و امکانات آن آزمایشگاه باشد که طبعاً هر چه به سمت آزمایشگاه های خصوصی می رویم شاهد کیفیت بالاتری هستیم.

غروی تأکید کرد: سه نوع متخصص، آزمایشگاه ها را اداره می کنند که در ارائه خدمات، اختلافی ندارند اما در کشور ما، کار تیمی بستر لازم را ندارد که به نظر یک مسئله فرهنگی است. بحث تجمیع آزمایشگاه ها مانند پزشک خانواده در وزارت بهداشت جدی گرفته نشده بود اما بعد از ورود شرکت های ترکیه ای به طور جدی تری به آن نگاه می شود.

وی خاطرنشان کرد: از یک نوع تجهیزات نوین آزمایشگاهی در ایران بیش هزار دستگاه نصب شده است که در کل اروپا این دستگاه کمتر از هزار عدد است.

 

 

خبرگزاری مهر

 

رئیس انجمن علمی متخصصین آزمایشگاه‌های بالینی؛

۷۰درصد تشخیص های پزشکی از کانال آزمایشگاه می‌گذرد

 

شناسهٔ خبر: 4121374یکشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۶ – ۱۲:۴۱

سلامت > درمان

رئیس انجمن علمی متخصصین آزمایشگاه‌های بالینی گفت: ۷۰ درصد تشخیص های پزشکی از کانال آزمایشگاه می‌گذرد و در تمام دنیا پزشکان برای تشخیص درست نتایج آزمایشگاهی را مورد بررسی قرار می‌دهند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سید حسن فاطمی رئیس کنگراه فناوری های نوین آزمایشگاهی در نشست خبری پنجمین کنگره ملی و اولین کنگره بین المللی فناوری های نوین آزمایشگاهی، افزود: در این کنگره آخرین فناوری های نوین در این زمینه مورد بررسی قرار گرفته و معرفی می‌شوند. البته ما از نظر فنون پزشکی هم‌پای دیگر کشورهای دنیا هستیم.

وی تصریح کرد: در حال حاضر ۵۰۰۰ آزمایشگاه خصوصی و دولتی در کشور وجود دارد که توسط ۵ هزار مسئول فنی اداره می‌شوند که مجموعا با پرسنل آنها حدود ۱۰۰هزار نفر در این آزمایشگاه ها مشغول کار هستند.

فاطمی گفت: در کنگره امسال از استاد ادریسیان دعوت شده و از وی تقدیر به عمل می‌آید.

 

 

خبرگزاری قطره

دبیر انجمن علمی متخصصین علوم آزمایشگاهی بالینی کشور:

تجمیع آزمایشگاه‌های کشور به نفع مردم و جامعه آزمایشگاهی است

یکشنبه 30 مهر 1396 – 13:44


دبیر انجمن علمی متخصصین علوم آزمایشگاهی بالینی کشور با اشاره به اینکه تجمیع آزمایشگاه‌های کشور به نفع مردم و جامعه آزمایشگاهی است، گفت: وسعت خدمات آزمایشگاهی در بخش خصوصی بیشتر است.

به گزارش خبرنگار قطره نیوز ، محمدجواد غروی در نشست خبری پنجمین کنگره ملی و اولین کنگره بین‌المللی فناوری‌های نوین آزمایشگاهی اظهار داشت: در ارتباط با تجمیع آزمایشگاه‌های کشور دو سال پیش در وزارت بهداشت مباحثی مطرح شد و معاون درمان وقت بر این مسئله پافشاری کرد، ولی از آنجایی‌که در کشور ما بستر این موضوع فراهم نبود، استقبال از آن به‌عمل نیامد.

وی بابیان اینکه زمانی تجمیع آزمایشگاه‌ها امکانپذیر است که زیرساخت‌های لازم فراهم شود، گفت: دو سال گذشته که این موضوع محقق نشد، معاون درمان وقت گفت که خودم در مراکز دانشگاهی دولتی این موضوع را انجام داده و حتی می‌توانیم سوله‌هایی را بدین منظور اختصاص دهیم که البته این مسئله به‌جز در استان البرز و گیلان در حد حرف باقی ماند.

دبیر انجمن علمی متخصصین علوم آزمایشگاهی بالینی کشور ادامه داد: در استان البرز نیز طی قرارداد با یک شرکتی این مسئله در دستور کار صورت گرفت ولی به جهت اعتراضات و اشکالات اساسی در قرارداد این مسئله ادامه نیافت؛ چراکه قول و قرارها در این قرارداد بسیار بالاتر از واقعیت بود و بسیاری از نمونه‌ها نیز غیرقابل حمل است.

غروی بابیان اینکه این مرکز اکنون در البرز به صورت محدود در حال انجام فعالیت است، افزود: برای تحقق این مسئله باید از علمای علم آزمایشگاهی بهره‌مند شد. همچنین باید توجه داشت که تجمیع آزمایشگاه‌ها به ضرر مردم و جامعه آزمایشگاهیان نیست؛ چراکه هرچه امکانات را بیشتر در کنار هم قرار دهیم،‌ شاهد ایجاد گورستان تجهیزات نخواهیم بود.

وی گفت: هرچه که آزمایشگاه‌ها بزرگ‌تر و به هم نزدیک‌تر باشند به نفع مردم است و ما تعارضی در این مسئله نمی‌بینیم.

دبیر علمی پنجمین کنگره ملی فناوری‌های نوین آزمایشگاهی در پاسخ به این سؤال که وضعیت ارائه خدمات در آزمایشگاه‌های دولتی و خصوصی از لحاظ استانداردها چگونه است، گفت: همچون سایر بخش‌ها، خدمات بخش خصوصی گاهی بیشتر مورد توجه مردم است که باید توجه داشت در حال حاضر وسعت خدمات در بخش خصوصی بیشتر از بخش دولتی بوده است.

وی افزود: آزمایشگاه‌های تأمین اجتماعی، آزمایشگاه‌های شبکه بهداشت و آزمایشگاه‌های مرکزی شهرها و مراکز دانشگاهی، وسعت خدمات آنها کمتر از آزمایشگاه‌های درجه یک خصوصی بوده و تجهیزات مراکز خصوصی در تست‌های اختصاصی نسبت به دولتی بیشتر است.

غروی گفت: سطح توقع متناسب با امکانات است که این مسئله در بخش خصوصی کامل می‌شود.

دبیر انجمن علمی متخصصین علوم آزمایشگاهی بالینی کشور خاطرنشان کرد: پنجمین کنگره ملی و اولین کنگره بین‌المللی فناوری‌های نوین آزمایشگاهی 3 تا 5 آبان ماه در سال همایش‌های بین‌المللی رازی به همت انجمن متخصصین علوم آزمایشگاهی بالینی ایران و انجمن شرکت‌های تأمین‌کننده تجهیزات آزمایشگاهی برگزار می‌شود.

 

 

 

خبرگزاری فارس

 

 

دبیر انجمن علمی متخصصین علوم آزمایشگاهی بالینی کشور:

وسعت خدمات آزمایشگاهی در بخش خصوصی بیشتر است/ تجمیع آزمایشگاه‌ها به نفع مردم و جامعه آزمایشگاهی کشور

 

دبیر انجمن علمی متخصصین علوم آزمایشگاهی بالینی کشور با اشاره به اینکه تجمیع آزمایشگاه‌های کشور به نفع مردم و جامعه آزمایشگاهی است، گفت: وسعت خدمات آزمایشگاهی در بخش خصوصی بیشتر است.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، محمدجواد غروی در نشست خبری پنجمین کنگره ملی و اولین کنگره بین‌المللی فناوری‌های نوین آزمایشگاهی اظهار داشت: در ارتباط با تجمیع آزمایشگاه‌های کشور دو سال پیش در وزارت بهداشت مباحثی مطرح شد و معاون درمان وقت بر این مسئله پافشاری کرد، ولی از آنجایی‌که در کشور ما بستر این موضوع فراهم نبود، استقبال از آن به‌عمل نیامد.

وی بابیان اینکه زمانی تجمیع آزمایشگاه‌ها امکانپذیر است که زیرساخت‌های لازم فراهم شود، گفت: دو سال گذشته که این موضوع محقق نشد، معاون درمان وقت گفت که خودم در مراکز دانشگاهی دولتی این موضوع را انجام داده و حتی می‌توانیم سوله‌هایی را بدین منظور اختصاص دهیم که البته این مسئله به‌جز در استان البرز و گیلان در حد حرف باقی ماند.

دبیر انجمن علمی متخصصین علوم آزمایشگاهی بالینی کشور ادامه داد: در استان البرز نیز طی قرارداد با یک شرکتی این مسئله در دستور کار صورت گرفت ولی به جهت اعتراضات و اشکالات اساسی در قرارداد این مسئله ادامه نیافت؛ چراکه قول و قرارها در این قرارداد بسیار بالاتر از واقعیت بود و بسیاری از نمونه‌ها نیز غیرقابل حمل است.

غروی بابیان اینکه این مرکز اکنون در البرز به صورت محدود در حال انجام فعالیت است، افزود: برای تحقق این مسئله باید از علمای علم آزمایشگاهی بهره‌مند شد. همچنین باید توجه داشت که تجمیع آزمایشگاه‌ها به ضرر مردم و جامعه آزمایشگاهیان نیست؛ چراکه هرچه امکانات را بیشتر در کنار هم قرار دهیم،‌ شاهد ایجاد گورستان تجهیزات نخواهیم بود.

وی گفت: هرچه که آزمایشگاه‌ها بزرگ‌تر و به هم نزدیک‌تر باشند به نفع مردم است و ما تعارضی در این مسئله نمی‌بینیم.

دبیر علمی پنجمین کنگره ملی فناوری‌های نوین آزمایشگاهی در پاسخ به این سؤال که وضعیت ارائه خدمات در آزمایشگاه‌های دولتی و خصوصی از لحاظ استانداردها چگونه است، گفت: همچون سایر بخش‌ها، خدمات بخش خصوصی گاهی بیشتر مورد توجه مردم است که باید توجه داشت در حال حاضر وسعت خدمات در بخش خصوصی بیشتر از بخش دولتی بوده است.

وی افزود: آزمایشگاه‌های تأمین اجتماعی، آزمایشگاه‌های شبکه بهداشت و آزمایشگاه‌های مرکزی شهرها و مراکز دانشگاهی، وسعت خدمات آنها کمتر از آزمایشگاه‌های درجه یک خصوصی بوده و تجهیزات مراکز خصوصی در تست‌های اختصاصی نسبت به دولتی بیشتر است.

غروی گفت: سطح توقع متناسب با امکانات است که این مسئله در بخش خصوصی کامل می‌شود.

دبیر انجمن علمی متخصصین علوم آزمایشگاهی بالینی کشور خاطرنشان کرد: پنجمین کنگره ملی و اولین کنگره بین‌المللی فناوری‌های نوین آزمایشگاهی 3 تا 5 آبان ماه در سال همایش‌های بین‌المللی رازی به همت انجمن متخصصین علوم آزمایشگاهی بالینی ایران و انجمن شرکت‌های تأمین‌کننده تجهیزات آزمایشگاهی برگزار می‌شود.

 

 

 

خبرگزاری فارس

رئیس انجمن علمی متخصصین علوم آزمایشگاهی کشور:

ایران دارای ۵ هزار آزمایشگاه خصوصی و دولتی است/ ۷۰ درصد تشخیص و درمان بیماری‌ها با بهره‌وری از علوم آزمایشگاهی است

 

رئیس انجمن علمی متخصصین علوم آزمایشگاهی کشور با اشاره به اینکه ۷۰ درصد تشخیص و درمان بیماری‌ها از حوزه علوم آزمایشگاهی می‌گذرد، گفت: در حال حاضر در ایران ۵ هزار آزمایشگاه خصوصی و دولتی فعالیت می‌کنند.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، سیدحسن فاطمی در نشست خبری پنجمین کنگره ملی و اولین کنگره بین‌المللی فناوری‌های نوین آزمایشگاهی اظهار داشت: این کنگره 3 تا 5 آبان‌ماه در سالن همایش‌های بین‌المللی رازی برگزار خواهد شد و جدیدترین دستاوردها در حوزه علوم آزمایشگاهی مورد بحث و بررسی قرار گرفته و به شرکت‌کنندگان ارائه می‌شود.

وی افزود: 70 درصد تشخیص و درمان در کشور از حوزه آزمایشگاهی گذر می‌کند، بنابراین توجه به این بخش بسیار حائز اهمیت است و بر همین اساس ما نیز اقدام به برگزاری این کنگره کرده‌ایم.

رئیس انجمن علمی متخصصین علوم آزمایشگاهی کشور بابیان اینکه در حال حاضر 5 هزار آزمایشگاه خصوصی و دولتی در کشور فعالیت می‌کند، گفت: 5 هزار مسئول فنی آزمایشگاهی در کشور وجود دارند و اقدامات لازم را انجام می‌دهند.

فاطمی اضافه کرد: آخرین پیشرفت‌ها در آزمایش‌های بالین بیمار، کاربرد تکنولوژی‌های نوین در تشخیص و غربالگری پیش و پس از تولد، نقش آزمایشگاه در فناوری‌های سلولی و پزشکی ترمیمی، ازجمله محورهای موردبررسی در این کنگره است.

وی ادامه داد: فناوری‌های بیورزنانس و نانو در آزمایشگاه تشخیص طبی، همچنین روش‌های کروماتوگرافی در تشخیص آزمایشگاهی بیماری‌های متابولیک و مسمومیت‌ها از دیگر برنامه‌های پنجمین کنگره ملی و اولین کنگره بین‌المللی فناوری‌های نوین آزمایشگاهی است.

http://www.farsnews.com/13960730000788

 

 

خبرگزاری دارو و سلامت

دبیر انجمن علمی متخصصین علوم آزمایشگاهی بالینی؛

آزمایشگاه های ایران به گورستان دستگاه ها تبدیل شده است

 

دبیر انجمن علمی متخصصین علوم آزمایشگاهی گفت: تجمیع آزمایشگاه ها به هیچ وجه به ضرر متخصصین و مردم نبوده و معتقدیم هرچقدر آزمایشگاه های ما بزرگتر شود به نفع مردم است.

به گزارش فانا(خبرگزاری دارو و سلامت ایران)، دکتر محمدجواد غروی در نشست خبری پنجمین کنگره ملی و اولین کنگره بین‌المللی فناوری های نوین آزمایشگاهی، افزود: بحث تجمیع آزمایشگاه ها که به صورت شبکه آزمایشگاهی بود از دو سال پیش مطرح شد که مورد استقبال آزمایشگاه ها قرار نگرفت. تجمیع یک زیرساخت هایی دارد که می بایست فراهم شود. دو سال پیش معاون درمان وقت گفت که تعدادی سوله در سطح کشور راه اندازی می کنیم که آزمایشگاه ها در آن دایر شوند.

وی ادامه داد: در استان البرز یک شرکت ترکیه ای شروع به فعالیت کرد که اساساً قرارداد آن نیز دچار مشکل بود. این شرکت ها نتوانستند آن تجهیزاتی را که در قرارداد ذکر کردند به ایران بیاورند و در حال حاضر در یکی از بیمارستان  های استان البرز در حال فعالیت هستند که متأسفانه هیچ کدام از متخصصین علوم آزمایشگاهی را بکار نگرفتند.

دبیر انجمن علمی متخصصین علوم آزمایشگاهی بالینی اظهار داشت: تجمیع آزمایشگاه ها به هیچ وجه به ضرر متخصصین علوم آزمایشگاهی و مردم نبوده است. ما معتقدیم هرچقدر آزمایشگاه های ما بزرگتر شود به نفع مردم است و تضاد منافعی در آن وجود ندارد.

غروی تصریح کرد: وسعت خدماتی که در بخش خصوصی ارائه می شود از بخش دولتی بیشتر است. مثلا آزمایشگاه های تأمین اجتماعی خدمات پایه ای را ارائه می دهند و آزمایشگاه های مراکز شهرها و مراکز دانشگاهی به مراتب از نظر کیفیت و از نظر تنوع آزمایش ها، آزمایش های بیشتری را انجام می دهند بعد از آن آزمایشگاه های خصوصی هستند که در سطح بالاتری کار خود را ارائه می دهند.

وی افزود: هر آزمایشگاهی کار خود را به خوبی انجام می دهد اما سطح توقع مردم نیز می بایست در سطح دستگاه ها و امکانات آن آزمایشگاه باشد که طبعاً هر چه به سمت آزمایشگاه های خصوصی می رویم شاهد کیفیت بالاتری هستیم.

غروی تأکید کرد: سه نوع متخصص، آزمایشگاه ها را اداره می کنند که در ارائه خدمات، اختلافی ندارند اما در کشور ما، کار تیمی بستر لازم را ندارد که به نظر یک مسئله فرهنگی است. بحث تجمیع آزمایشگاه ها مانند پزشک خانواده در وزارت بهداشت جدی گرفته نشده بود اما بعد از ورود شرکت های ترکیه ای به طور جدی تری به آن نگاه می شود.

وی خاطرنشان کرد: از یک نوع تجهیزات نوین آزمایشگاهی در ایران بیش هزار دستگاه نصب شده است که در کل اروپا این دستگاه کمتر از هزار عدد است.

 

خبرگزاری تصویر روز

کنگره بین‌المللی فناوری‌های نوین آزمایشگاهی در تهران برگزار می شود

۱۳۹۶/۰۷/۳۰بدون دیدگاه

 

تصویر روزدبیر انجمن علمی متخصصین علوم آزمایشگاهی بالینی کشور با اشاره به اینکه تجمیع آزمایشگاه‌های کشور به نفع مردم و جامعه آزمایشگاهی است، گفت: وسعت خدمات آزمایشگاهی در بخش خصوصی بیشتر است.

محمدجواد غروی در نشست خبری پنجمین کنگره ملی و اولین کنگره بین‌المللی فناوری‌های نوین آزمایشگاهی اظهار داشت: در ارتباط با تجمیع آزمایشگاه‌های کشور دو سال پیش در وزارت بهداشت مباحثی مطرح شد و معاون درمان وقت بر این مسئله پافشاری کرد، ولی از آنجایی‌که در کشور ما بستر این موضوع فراهم نبود، استقبال از آن به‌عمل نیامد.

وی بابیان اینکه زمانی تجمیع آزمایشگاه‌ها امکانپذیر است که زیرساخت‌های لازم فراهم شود، گفت: دو سال گذشته که این موضوع محقق نشد، معاون درمان وقت گفت که خودم در مراکز دانشگاهی دولتی این موضوع را انجام داده و حتی می‌توانیم سوله‌هایی را بدین منظور اختصاص دهیم که البته این مسئله به‌جز در استان البرز و گیلان در حد حرف باقی ماند.

دبیر انجمن علمی متخصصین علوم آزمایشگاهی بالینی کشور ادامه داد: در استان البرز نیز طی قرارداد با یک شرکتی این مسئله در دستور کار صورت گرفت ولی به جهت اعتراضات و اشکالات اساسی در قرارداد این مسئله ادامه نیافت؛ چراکه قول و قرارها در این قرارداد بسیار بالاتر از واقعیت بود و بسیاری از نمونه‌ها نیز غیرقابل حمل است.

غروی بابیان اینکه این مرکز اکنون در البرز به صورت محدود در حال انجام فعالیت است، افزود: برای تحقق این مسئله باید از علمای علم آزمایشگاهی بهره‌مند شد. همچنین باید توجه داشت که تجمیع آزمایشگاه‌ها به ضرر مردم و جامعه آزمایشگاهیان نیست؛ چراکه هرچه امکانات را بیشتر در کنار هم قرار دهیم،‌ شاهد ایجاد گورستان تجهیزات نخواهیم بود.

وی گفت: هرچه که آزمایشگاه‌ها بزرگ‌تر و به هم نزدیک‌تر باشند به نفع مردم است و ما تعارضی در این مسئله نمی‌بینیم.

دبیر علمی پنجمین کنگره ملی فناوری‌های نوین آزمایشگاهی در پاسخ به این سؤال که وضعیت ارائه خدمات در آزمایشگاه‌های دولتی و خصوصی از لحاظ استانداردها چگونه است، گفت: همچون سایر بخش‌ها، خدمات بخش خصوصی گاهی بیشتر مورد توجه مردم است که باید توجه داشت در حال حاضر وسعت خدمات در بخش خصوصی بیشتر از بخش دولتی بوده است.

وی افزود: آزمایشگاه‌های تأمین اجتماعی، آزمایشگاه‌های شبکه بهداشت و آزمایشگاه‌های مرکزی شهرها و مراکز دانشگاهی، وسعت خدمات آنها کمتر از آزمایشگاه‌های درجه یک خصوصی بوده و تجهیزات مراکز خصوصی در تست‌های اختصاصی نسبت به دولتی بیشتر است.

غروی گفت: سطح توقع متناسب با امکانات است که این مسئله در بخش خصوصی کامل می‌شود.

به گزارش فارس دبیر انجمن علمی متخصصین علوم آزمایشگاهی بالینی کشور خاطرنشان کرد: پنجمین کنگره ملی و اولین کنگره بین‌المللی فناوری‌های نوین آزمایشگاهی ۳ تا ۵ آبان ماه در سال همایش‌های بین‌المللی رازی به همت انجمن متخصصین علوم آزمایشگاهی بالینی ایران و انجمن شرکت‌های تأمین‌کننده تجهیزات آزمایشگاهی برگزار می‌شود.

 

 

 

 

خبرگزاری بهداشت نیوز

 

 

دبیر انجمن علمی متخصصین علوم آزمایشگاهی گفت: تجمیع آزمایشگاه ها به هیچ وجه به ضرر متخصصین و مردم نبوده و معتقدیم هرچقدر آزمایشگاه های ما بزرگتر شود به نفع مردم است.

به گزارشبهداشت نیوز، دکتر محمدجواد غروی در نشست خبری پنجمین کنگره ملی و اولین کنگره بین‌المللی فناوری های نوین آزمایشگاهی، افزود: بحث تجمیع آزمایشگاه ها که به صورت شبکه آزمایشگاهی بود از دو سال پیش مطرح شد که مورد استقبال آزمایشگاه ها قرار نگرفت. تجمیع یک زیرساخت هایی دارد که می بایست فراهم شود. دو سال پیش معاون درمان وقت گفت که تعدادی سوله در سطح کشور راه اندازی می کنیم که آزمایشگاه ها در آن دایر شوند.

وی ادامه داد: در استان البرز یک شرکت ترکیه ای شروع به فعالیت کرد که اساساً قرارداد آن نیز دچار مشکل بود. این شرکت ها نتوانستند آن تجهیزاتی را که در قرارداد ذکر کردند به ایران بیاورند و در حال حاضر در یکی از بیمارستان  های استان البرز در حال فعالیت هستند که متأسفانه هیچ کدام از متخصصین علوم آزمایشگاهی را بکار نگرفتند.

دبیر انجمن علمی متخصصین علوم آزمایشگاهی بالینی اظهار داشت: تجمیع آزمایشگاه ها به هیچ وجه به ضرر متخصصین علوم آزمایشگاهی و مردم نبوده است. ما معتقدیم هرچقدر آزمایشگاه های ما بزرگتر شود به نفع مردم است و تضاد منافعی در آن وجود ندارد.

غروی تصریح کرد: وسعت خدماتی که در بخش خصوصی ارائه می شود از بخش دولتی بیشتر است. مثلا آزمایشگاه های تأمین اجتماعی خدمات پایه ای را ارائه می دهند و آزمایشگاه های مراکز شهرها و مراکز دانشگاهی به مراتب از نظر کیفیت و از نظر تنوع آزمایش ها، آزمایش های بیشتری را انجام می دهند بعد از آن آزمایشگاه های خصوصی هستند که در سطح بالاتری کار خود را ارائه می دهند.

وی افزود: هر آزمایشگاهی کار خود را به خوبی انجام می دهد اما سطح توقع مردم نیز می بایست در سطح دستگاه ها و امکانات آن آزمایشگاه باشد که طبعاً هر چه به سمت آزمایشگاه های خصوصی می رویم شاهد کیفیت بالاتری هستیم.

غروی تأکید کرد: سه نوع متخصص، آزمایشگاه ها را اداره می کنند که در ارائه خدمات، اختلافی ندارند اما در کشور ما، کار تیمی بستر لازم را ندارد که به نظر یک مسئله فرهنگی است. بحث تجمیع آزمایشگاه ها مانند پزشک خانواده در وزارت بهداشت جدی گرفته نشده بود اما بعد از ورود شرکت های ترکیه ای به طور جدی تری به آن نگاه می شود.

وی خاطرنشان کرد: از یک نوع تجهیزات نوین آزمایشگاهی در ایران بیش هزار دستگاه نصب شده است که در کل اروپا این دستگاه کمتر از هزار عدد است.

 

خبرگزاری برنا

در نشست خبری اولین کنگره بین المللی فناوری های نوین آزمایشگاهی مطرح شد؛

امروزه دسترسی به آزمایشگاه ها از دسترسی به آب آسان تر است

 

دبیر علمی پنجمین کنگره ملی اولین کنگره بین المللی فناوری های نوین آزمایشگاهی، گفت: وسعت خدمات آزمایشگاه های بخش خصوصی از دیگر بخش ها بیشتر است و می توان گفت که آزمایشگاهای درجه یک، مربوط به بخش خصوصی هستند.

به گزارش خبرگزاری برنا استان تهران “محمد جواد غروی” در نشست خبری پنجمین کنگره ملی اولین کنگره بین المللی فناوری های نوین آزمایشگاهی، اظهار داشت: در دو سال گذشته، بحث تجمیع آزمایشگاه های کشور، ارائه شد ولی در کشور بستر این گونه فعالیت وجود ندارد.

“محمد جواد غروی” افزود: تجمیع آزمایشگاه های کشور، نیاز به یک سری زیرساخت ها دارد که بایستی فراهم شود که متأسفانه هنوز این زیر ساخت ها فراهم نشده است.

وی تصریح کرد: در استان البرز کار تجمیع آزمایشگاه ها عملی شده است و نیاز است که در تهران و سایر شهرهای کشور نیز این اقدام صورت بگیرد.

غروی تصریح کرد: هر چقدر آزمایشگاه ها بزرگ تر و به هم نزدیک تر باشند؛ هم به نفع مردم و هم به نفع کشور است.

وی افزود: وسعت خدمات آزمایشگاه های بخش خصوصی از بخش دولتی بیشتر است و می توان گفت که آزمایشگاه درجه یک، مربوط به بخش خصوصی هستند.

رییس انجمن بالینی و رییس کنگره پنجمین کنگره ملی و اولین کنگره بین المللی فناوری های نوین آزمایشگاهی در ادامه این نشست نیز، اظهار داشت: پنجمین کنگره ملی و اولین کنگره بین المللی که در سالجاری برگزار می شود با کنگره هایی که در سالیان گذشته برگزار شده است تفاوت های زیادی دارد.

“سید حسین فاطمی” افزود: علم پزشکی همیشه در حال تغییر است و آخرین فناوری های روز دنیا در علوم آزمایشگاهی در این کنگره ارائه می شود.

وی تصریح کرد: در این کنگره آخرین تکنولوژی را به همکاران آموزش می دهیم.

رییس کنگره به آزمایشگاه های خصوصی و دولتی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر تعداد 5000 آزمایشگاه خصوصی و دولتی در سراسر کشور فعال هستند که هر کدام از این آزمایشگاه ها یک نفر بعنوان مسوول فنی فعالیت می کند و می توان گفت بطور میانگین در هر آزمایشگاه تعداد 20 نفر مشغول به کار هستند و در مجموع تعداد 100 هزار نفر در آزمایشگاه های سراسر کشور فعالیت دارند.

وی افزود: آزمایشگاه های بخش خصوصی به سمت تجمیع پیش می روند و در حال حاضر، در چند جای تهران، آزمایشگاه ها با تجمیع شدند.

فاطمی تصریح کرد: در بحث تجمیع بایستی به موضوع دسترسی مردم توجه کرد و اگر به آن توجه ویژه ای نشود؛ موضوع دسترسی با مشکل مواجه خواهد شد.

دبیر شبکه بیماری‌های ویروسی در نشست خبری پنجمین کنگره ملی و اولین کنگره بین‌المللی فناوری‌های نوین آزمایشگاهی، اظهار داشت: دانش فنی در آزمایشگاه های ما در سطح بالایی قرار دارند و طبق آمار تعداد تعداد برخی از دستگاه های نصب شده در ایران 1000 دستگاه است در صورتی که در اروپا به این میزان دستگاه در آزمایشگاه ها نصب نشده است.

“سیدمحمد جزایری” افزود: آزمایشگاه‌ها به طور کلی در دو حوزه مولکولی و جنرال فعالیت می‌کنند که در حال حاضر در کشور با بهترین استانداردها انجام می‌گیرد.

وی با اشاره به کمبود نیروی انسانی در حوزه مولکولی، گفت: این حوزه، نسبت به استانداردها عقب است و در این زمینه نیروی انسانی کافی در اختیار نداریم و متاسفانه اطلاع پزشکان متخصص در این راستا نیز اندک است؛ بر همین اساس در پنجمین کنگره ملی فناوری‌های نوین آزمایشگاهی تلاش کرده‌ایم که به این موضوع بپردازیم.

جزایری افزود: در حال حاضر 10 تا 15 درصد آزمایشگاه‌های کشور در حوزه مولکولی فعالیت می‌کنند و این حوزه دارای اهمیتی بالایی است چون که امروزه با استفاده از این حوزه، خواهیم توانست موجب پیشگیری از بیماری‌هایی همچون سکته و سرطان‌ها شویم.

وی در ادامه اظهار داشت: اگر آزمایشگاه ها تجمیع شوند و بصورت مرکزی اداره شوند؛ نیازی نیست که آزمایشگاه ها دستگاه های جدیدی تهیه کنند بیشتر از ظرفیت آنها باشد

در قوانین وزارت بهداشت نقض قوانین وجود دارد

رییس هیأت مدیره انجمن ملی تجهیزات آزمایشگاهی در پاسخ به پرسش خبرنگار تابناک، مبنی بر اینکه چرا وزارت بهداشت به موضوع آزمایشگاه ها ورود پیدا نمی کند و از آزمایشگاه ها حمایت بهتری انجام نمی گیرد تا آزمایشگاه ها بتوانند بهتر ارائه خدمات دهند و این که آزمایشگاه های دولتی با کمبود امکانات برخودار هستند و همه مردم توانایی ندارند که از خدمات آزمایشگاه های بخش خصوصی استفاده کنند، گفت: اگر نظارت و حمایت وزارت بهداشت و درمان از آزمایشگاه ها صورت بگیرد؛ خدمات با کیفیت بهتری انجام می شود.

“بهروز حاجیان تهرانی” افزود: در این زمینه کارهای زیرساختی بصورت مشخص انجام نشده و به شدت با نقص قوانین روبرو هستیم.وی در ادامه گفت: در دنیای پیشرفته تمام زیر ساخت ها فراهم شده است و دولت ها فقط کار نظارتی را انجام می دهند.

حاجیان تهرانی تصریح کرد: در کشور ما دولت خودش کارها را انجام می دهد و کیفیت خدمات ارائه شده مناسب نیست و به همین دلیل، مردم ناراضی هستند.

وی افزود: در کشور ما همانند کشورهای پیشرفته، بایستی کارها به بخش خصوصی واگذار شود و دولت کار نظارتی را انجام بدهد.

مدیر اجرایی پنجمین کنگره ملی و اولین کنگره بین المللی فناوری های نوین آزمایشگاهی در ادامه این نشست خبری، گفت: در این کنگره 16 کارگاه تخصصی برگزار می شود و تعداد 350 مقاله در این کنگره پذیرفته شده است که تعداد مقالات، نسبت به کنگره سال گذشته 25 درصد افزایش داشته است.”اردشیر طاهر سیما” افزود: 35 تا 40 شرکت در کنگره شرکت می کنند و 50 سخنرانی در این کنگره صورت می گیرد